Βελιγράδι: 14χρονος σκότωσε οχτώ μαθητές σε δημοτικό σχολείο

Βελιγράδι: 14χρονος σκότωσε οχτώ μαθητές σε δημοτικό σχολείο

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται από σερβικά ΜΜΕ, σήμερα το πρωί ένας 14χρονος σκότωσε οχτώ μαθητές και ένα σχολικό φύλακα σε δημοτικό σχολείο στο κέντρο του Βελιγραδίου. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο μόνο για τραυματισμό πέντε παιδιών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής, πρόκειται για μαθητή της 7ης τάξης, ο οποίος μπήκε στο κτήριο του σχολείου στις 8:30 το πρωί φορώντας μια μαύρη κουκούλα. Αρχικά πυροβόλησε τον φύλακα, και στη συνέχεια έστρεψε τα πυρά του προς τους μαθητές και καθηγητές που ήταν εκείνη την ώρα στον διάδρομο και μέσα στην τάξη της ιστορίας. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και μία δασκάλα ιστορίας, η οποία αυτήν την ώρα χειρουργείται.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σχολείο μόλις εκδηλώθηκε η επίθεση, βρήκαν τον 14χρονο να στέκεται με το όπλο στο χέρι και τον συνέλαβαν. Αμέσως μετά οι αρχές προχώρησαν σε επιχείρηση εκκένωσης του σχολείου. 

Όπως αναφέρουν σερβικά ΜΜΕ, το όνομα του δράστη της επίθεσης είναι Κόστα Κετσμάνοβιτς. Είναι ένα 14χρονο αγόρι, για το οποίο αναφέρεται ότι ήταν καλός μαθητής και, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, δεχόταν πειράγματα από τους συμμαθητές του. 

Exit mobile version