Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη δήλωση Σκέρτσου με τις γερμανικές αποζημιώσεις

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη δήλωση Σκέρτσου με τις γερμανικές αποζημιώσεις

Συνεχίζονται αμείωτες και με έντονο ρυθμό οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου, ο οποίος σε παρουσίαση βιβλίου στη Λάρισα, δέχθηκε την ερώτηση: «Αν σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Πολωνίας που αξιώνει 1,3 τρισ. Ευρώ από τη Γερμανία και να θέσουμε σε εθνική βάση την απαίτηση καταβολής των αποζημιώσεων».

Η απάντησή του, που προξένησε έντονες αντιδράσεις, ήταν: «Πρέπει να κοιτάμε μπροστά και όχι προς τα πίσω. Μιλάτε για μια υπόθεση που αφορά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο». Πρόσθεσε δε ότι «υπάρχουν πολύ σημαντικότερες προκλήσεις απ’ ότι τα οφειλόμενα γερμανικά χρέη ξεχωρίζοντας την κλιματική κρίση, την ψηφιακή επέλαση και τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την προσέλκυση καλών επενδύσεων στην Ευρώπη» και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα τα οποία αφορούν το παρελθόν, χάνουμε τη μάχη για το μέλλον»

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν τις άμεσες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. , ενώ ο Γιάννης Χατζηαντωνίου, από τη Γραμματεία του Εθνικού Συμβουλίου για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ζήτησε την αποπομπή του.

Δηλώσεις αγανάκτησης για τις δηλώσεις του Α. Σκέρτσου έγιναν και από το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών-Επανορθώσεων, καθώς και από το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας περιόδου 1940-1945.

Exit mobile version