Βόλος: 50 μηνύσεις εις βάρος αποξενώτριας μη-τέρας

Βόλος: 50 μηνύσεις εις βάρος αποξενώτριας μη-τέρας

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, που εκδόθηκε την Τετάρτη, αποτελεί οδηγό για την περίπτωση μιας αποξενώτριας μη-τέρας που αδικαιολόγητα εμποδίζει την επικοινωνία του 4χρονου παιδιού της με τον πατέρα και τους γονείς του.

Σύμφωνα με αναφορές του Gegonota.news, οι πεθεροί της έχουν καταθέσει μηνύσεις κατά της μητέρας για κάθε παραβίαση της δικαστικής απόφασης. Χθες, η μητέρα καταδικάστηκε σε αυτόφωρο για την άρνησή της να παραδώσει το παιδί στους γονείς του πρώην συζύγου της στις 6 Μαΐου. Οι πεθεροί ταξιδεύουν από το Δίστομο στον Βόλο σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο για να συναντήσουν το παιδί, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση που τους επιτρέπει να το πράττουν. Η μητέρα καταδικάστηκε σε ποινή 300 ευρώ συν τα δικαστικά έξοδα, χωρίς δικαίωμα έφεσης, συνολικά πρέπει να καταβάλει περίπου 550 ευρώ. Εάν δεν καταβληθούν τα χρήματα εντός πέντε ημερών, θα καταγραφούν ως χρέος προς την εφορία.

Επιμένει στην αποξένωση του παιδιού από τον πατέρα

Η μητέρα που επιμένει να παρεμποδίζει την επικοινωνία του παιδιού της με την οικογένεια του πρώην συζύγου της, αναμένεται να αντιμετωπίσει σύντομα τη δικαστική εκδίκαση άλλων 50 μηνύσεων εις βάρος της, με το ίδιο κατηγορητήριο. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε καταδικαστική απόφαση θα επιβάλλεται στην κατηγορούμενη ένα ποσό ύψους 550 ευρώ, εξαντλώντας τελείως τις οικονομικές της δυνατότητες. Η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί οδηγό για τη δικαιοσύνη, η οποία θεωρεί ότι όταν παραβιάζεται ο νόμος και παρεμποδίζεται η επικοινωνία ενός παιδιού από το οικογενειακό του περιβάλλον, η μόνη επιλογή είναι ο εναγόμενος να υποστεί μια ποινή που θα τον πλήττει ουσιαστικά.

Οι σειρά αγωγών, μηνυτήρια και ασφαλιστικά μέτρα δεν φαίνεται να επηρεάζουν τη μητέρα, η οποία χθες ανέφερε ότι η ζωή της εξαρτάται πλήρως από το παιδί και δεν έχει καμία βοήθεια από κανέναν.

Πλύση εγκεφάλου στο ανήλικο παιδί

Πριν από μία εβδομάδα, μετά από παραίνεση της Εισαγγελίας και με την ελπίδα να αποφύγει την καταδίκη της, είχε διακοπεί η δίκη για το περιστατικό του αυτοφώρου που της απαγόρευε να εμποδίζει την επαφή των παππούδων με το παιδί. Το επιχείρημα ήταν ότι, εάν γίνει το πρώτο βήμα για την επικοινωνία, θα ακολουθήσουν και άλλες επαφές και οι μηνύσεις θα αποσυρθούν.

Παρόλα αυτά, η επαφή των παππούδων με το παιδί πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία της μητέρας σε ένα πάρκο στο Βόλο και δεν είχε αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τη μητέρα, το παιδί επιδεικνύει αντίσταση και δεν επιθυμεί να έχει επαφή με τους παππούδες, όμως η δικαιοσύνη και ο εισαγγελέας επέρριψαν την ευθύνη σε αυτήν, καθώς δεν το προετοιμάζει ποτέ για την προσέγγιση, αλλά αντίθετα το επηρεάζει αρνητικά.

Οι παρανομίες και η αναξιοπρέπεια της αποξενώτριας

Ο δικηγόρος της οικογένειας του συζύγου ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον της μητέρας, καθώς αποκαλύφθηκε ότι αυτή ασκεί καταχρηστική συμπεριφορά εναντίον των παππούδων, φωτογραφίζοντάς τους χωρίς την ενημέρωση ή τη συναίνεσή τους. Αυτή η πρακτική αποτελεί σοβαρή παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των παππούδων και αποδεικνύει την αναξιοπρέπεια της συμπεριφοράς της μητέρας. Η απόκρυψη της φωτογράφησης από τους παππούδες επιβεβαιώνει ότι η μητέρα επιδίδεται σε παράνομες και εκφοβιστικές πρακτικές με σκοπό να διαστρεβλώσει την εικόνα της αντίπαλης οικογένειας και να προστατεύσει τα δικά της συμφέροντα.

Τι είπε ο Εισαγγελέας

«Προτείνω την ενοχή της για να καταλάβει πως η συμπεριφορά της είναι λάθος. Απέναντι έχουμε μια μητέρα έξυπνη και συγκροτημένη και ένα ζευγάρι παππούδων που είναι νέοι άνθρωποι, επιστήμονες, μορφωμένοι. Το παιδί τους χρειάζεται όλους»

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί το ζευγάρι παρατήρησε ότι έχει ήδη δοθεί εντολή για τη διεξαγωγή μιας κοινωνικής έρευνας, με σκοπό να αξιολογηθεί το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει το παιδί. Η δικαστική απόφαση που εκδόθηκε χθες αποτελεί πιεστική υποχρέωση για τη μητέρα να αποδεχθεί την επικοινωνία με το περιβάλλον του πρώην συζύγου της, διαφορετικά θα κληθεί να αντιμετωπίσει ανυπόφορα οικονομικά έξοδα στο μέλλον.

Exit mobile version