Η ψευδής καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης και η δικαίωση του Γιώργου Κατσαούνη

ψευδής καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης

Στο πλαίσιο του δημοφιλούς τηλεοπτικού παιχνιδιού “Survivor”, ο Γιώργος Κατσαούνης είχε προκαλέσει σημαντικές συζητήσεις. Ωστόσο, μια σύγκρουση με τον συμπαίκτη του, Τάκη Καραγκούνια, οδήγησε την παραγωγή να αποβάλει τον Γιώργο από το παιχνίδι. Όμως, το όνομά του είχε ήδη βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής λόγω μιας καταγγελίας σεξουαλικής παρενόχλησης που υποβλήθηκε εναντίον του από μία 16χρονη μαθήτρια.

Η συγκεκριμένη καταγγελία είχε πραγματοποιηθεί το 2020 και, με τη συμμετοχή του Γιώργου στο “Survivor”, είχε δημοσιοποιηθεί. Ο ίδιος, μιλώντας σε συνέντευξη στο T-Live και στην Τατιάνα Στεφανίδου, δήλωσε ότι αποδείχθηκε αθώος μετά από τη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας. Μετά από την αποφασιστική αυτή εξέλιξη, εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας:

«Νιώθω πάρα πολύ δικαιωμένος, το να έχεις μια τέτοια ρετσινιά είναι πολύ άσχημο, ειδικά για έναν άνδρα»

Ο Γιώργος Κατσαούνης ανέφερε επίσης ότι αντιμετώπισε ορισμένες επιθέσεις στο διαδίκτυο, αλλά ευτυχώς σε μικρό βαθμό. Ο ίδιος δήλωσε:

«Είχα δεχθεί κάποιες επιθέσεις στο διαδίκτυο αλλά ευτυχώς σε μικρό βαθμό, γιατί ο κόσμος κατάλαβε από την αρχή ότι δεν έκανα κάτι. Εγώ τα έχω καλά με τον εαυτό μου και το διαχειρίστηκα καλά. Αν ήταν κάποιος άλλος στη θέση μου, θα μπορούσε να οδηγηθεί ακόμα και στην αυτοκτονία, να θρηνούσαν κάποιοι γονείς το παιδί τους»

Παρόλα αυτά, ανέφερε ότι το περιστατικό τον επηρέασε συναισθηματικά και τον έκανε πιο επιφυλακτικό στις δημόσιες εμφανίσεις. Αναφέροντας παραδείγματα, δήλωσε ότι όταν παιδιά του του ζητούσαν να φωτογραφηθούν μαζί του, ζητούσε να είναι παρόντες και οι γονείς τους. Η καταστάση αυτή τον επηρέασε σε μεγάλο βαθμό.

«Η αλήθεια είναι ότι μετά το περιστατικό ήμουν διστακτικός με τις δημόσιες εμφανίσεις. Όταν παιδιά μου ζητούσαν να φωτογραφηθούμε, τους έλεγα: ”ελάτε με τους γονείς σας”. Μου είχε κάτσει πολύ άσχημα. Όταν βγαίνεις από το ριάλιτι και βλέπεις ”ο βιαστής”, ”ο παιδεραστής”, χάνεις τη γη κάτω απ’ τα πόδια σου»

Ο χαρακτηρισμός και η “ρετσινιά” του βιαστή

«Όταν βγαίνεις από ένα ριάλιτι και βλέπεις τον εαυτό σου να χαρακτηρίζεται ως ‘βιαστής’, ‘παιδεραστής’, αισθάνεσαι ότι χάνεις το έδαφος κάτω από τα πόδια σου.»

«Δε γνωρίζω τι κάνει ο καθένας πίσω από την πόρτα του σπιτιού του ή τι ήθελε από μένα. Μπορεί να το έκαναν για δημοσιότητα ή για κάποιο χρηματικό ποσό. Δε ρώτησα, ούτε θέλω να έχω κάποια επαφή με τη συγκεκριμένη οικογένεια. Πήγαν να με βάλουν στη φυλακή χωρίς να φταίω, θα τους πλησιάσω κιόλας; Μπορεί να με καταγγείλουν ξανά»

Ο Γιώργος Κατσαούνης επεσήμανε ότι ίσως οι καταγγελίες πραγματοποιήθηκαν για λόγους δημοσιότητας ή για να επιτύχουν οικονομικό όφελος. Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να έχει επαφή με την εν λόγω οικογένεια. Σε μια συνέντευξη στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, παρενέβη επίσης ο δικηγόρος του Γιώργου Κατσαούνη, Αδαμάντιος Μπασάρας, ο οποίος δήλωσε: “Μετά από 2,5 χρόνια δημόσιας διαπόμπευσης μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, ήρθε η ώρα για τη δικαίωση στα ελληνικά δικαστήρια.

Ο κύριος Κατσαούνης αποδείχθηκε αθώος, καθώς δεν είχε διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη. Η δικαστική απόφαση αποτελεί σημαντικό βήμα προς την αποκατάσταση της φήμης του και την αποδοχή της αλήθειας.

Exit mobile version