Έλον Μασκ: αντιδράσεις για τα φιλιά σε… γυναίκες ρομπότ!

Ο Έλον Μασκ έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια φήμη για τον εαυτό του όσον αφορά στην περίεργη συμπεριφορά του. Από την προσπάθεια να τερματίσει τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία μέχρι τη διάδοση συνωμοσιών για τον Covid-19. Και τώρα, μια παράξενη φωτογραφία του να φιλάει ένα ρομπότ έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους χρήστες του διαδικτύου.

Οι φωτογραφίες του Μασκ με πολλά θηλυκά ανθρωποειδή έχουν κάνει τον γύρο των social media, αλλά δεν είναι όλα όπως φαίνονται. Ο Ντέιβιντ Μάρβεν, Διευθύνων Σύμβουλος μιας κατασκευαστικής εταιρείας, μοιράστηκε τις εικόνες στο διαδίκτυο ρωτώντας: «Ο Έλον Μασκ ανακοινώνει τη μελλοντική σύζυγό της, ποια είναι;»

Οι φωτογραφίες έρχονται μετά από πλάνα του ανθρωποειδούς ρομπότ Optimus του Μασκ – το οποίο χαρακτηρίστηκε «cringe» στην αποκάλυψή του τον Σεπτέμβριο.

https://twitter.com/danielmarven/status/1658463299329982465

“Η Catnilla είναι μία γυναίκα-ρομπότ που λειτουργεί χωρίς την ανάγκη φόρτισης. Διαθέτει αισθητηριακά μέσα που της επιτρέπουν να αντιλαμβάνεται και να εκφράζει συναισθήματα, όπως λύπη και χαρά, και διαθέτει μια ισορροπημένη και διαδραστική νοοτροπία. Μέσω αυτών των δυνατοτήτων, μπορεί να μοιραστεί τις εμπειρίες, τα συναισθήματα και τις ανάγκες της, ιδίως όταν αντιμετωπίζει περιπτώσεις κρίσης ή ψυχολογικής πίεσης. Είναι προφανές ότι οι εικόνες που παρουσιάζονται δημιουργήθηκαν με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης.”

“Με αυτήν την ανάρτηση, ο στόχος είναι να διασαφηνιστούν οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) στο μέλλον, ιδιαίτερα μετά την κυκλοφορία του πρώτου ολοκληρωμένου ρομπότ Optimus από την Tesla. Παιδιά, ας θυμόμαστε ότι αυτός ο τύπος δεν είναι φυσιολογικός άνθρωπος. Είναι κάτι που ξεπερνά την ανθρώπινη φύση.”

Exit mobile version