Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα, φυσιολογικές θερμοκρασίες

Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα, φυσιολογικές θερμοκρασίες

Σήμερα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, πυκνότερες σε κάποιες περιοχές, ενώ αναμένεται ηλιοφάνεια στη υπόλοιπη χώρα. Κατά τη διάρκεια του μεσημεριού και το απόγευμα, θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε μερικές περιοχές της χώρας και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και αραιές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά υψηλές.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα παρουσιάσει εύρος μεταξύ 11 και 23 βαθμών Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στη Στερεά από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην Πελοπόννησο από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Κυκλάδες από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στα Δωδεκάνησα από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου θα πνέουν μεταβλητοί, με ένταση περίπου 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές κατευθύνσεις, με ένταση περίπου 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κατευθύνσεις, με ένταση περίπου 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο με ένταση περίπου 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο από βορειοανατολικές κατευθύνσεις, με ένταση περίπου 2 έως 4 μποφόρ.

Στην περιοχή της Αττικής, αναμένεται να υπάρχει ηλιοφάνεια, αλλά κατά τη διάρκεια του μεσημεριού και το απόγευμα θα εμφανιστούν νέφη, οδηγώντας σε τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες, ειδικά στα βόρεια τμήματα της περιοχής. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες κατευθύνσεις, με μέτρια ένταση που δεν ξεπερνά τους 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, στο κέντρο της Αθήνας θα κινηθεί μεταξύ 19 και 27 βαθμών Κελσίου.

Στην περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης αναμένεται να παρουσιαστούν λίγες νεφώσεις, ενώ από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές κατευθύνσεις, φτάνοντας έως τα 3 μποφόρ, αλλά κατά το μεσημέρι και το απόγευμα θα μεταβληθούν προσωρινά σε νότιους, ενώ η έντασή τους θα φτάσει μεταξύ 2 και 4 μποφόρ. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version