Εκλογές 2023 -Μητσοτάκης: « Αυτοδύναμη κυβέρνηση, δεν θα καβαλήσω το καλάμι»

Εκλογές 2023 -Μητσοτάκης: « Αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα καβαλήσω το καλάμι»

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Καθημερινή της Κυριακής”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε τη μελλοντική κυβέρνηση που σκοπεύει να σχηματίσει, επισημαίνοντας ότι πρόκειται να αξιοποιήσει το νέο αίμα που προέκυψε από τις εκλογές.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: “Η κυβέρνησή μας θα είναι μια κυβέρνηση σκληρής εργασίας – χρησιμοποιώντας έναν όρο από το μπάσκετ – με πολλές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.”

Στη ίδια συνέντευξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκλείει απερίφραστα το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και με άλλα κόμματα στο δεξιό φάσμα της Νέας Δημοκρατίας.

Επισημαίνει ότι όσο πιο ισχυρή είναι η εντολή του, τόσο πιο σημαντικό είναι να παραμένει ταπεινός και να τιμά την εμπιστοσύνη των πολιτών. Υπογραμμίζει ότι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει ανευθυνότητα, αλλά αποτελεσματικότητα. Μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις μπορούν να πραγματοποιήσουν μεγάλες αλλαγές. Επιδιώκει μια δεύτερη τετραετία με σημαντικές μεταρρυθμίσεις και εκφράζει τη φιλοδοξία του για μια τέτοια περίοδο.

Επίσης, απευθύνει ένα μήνυμα προς τα στελέχη του κόμματος, απαιτώντας εγρήγορση κατά τη διάρκεια των εκλογών και προειδοποιώντας ότι δεν θα ανεχθεί αλαζονεία. Όσον αφορά τις εκλογές στην Τουρκία, αναφέρει ότι υπάρχει ένα φαβορί, αλλά δεν είναι σίγουρος ότι «όποιος κι αν εκλεγεί θα υπάρξει κάποια δραστική στροφή στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας».

Exit mobile version