Ο καιρός σήμερα: Και πάλι αστάθεια

Ο καιρός σήμερα: Και πάλι αστάθεια

Σήμερα, Δευτέρα (29/05), ο καιρός στη δυτική Ελλάδα θα είναι γενικά αίθριος. Ωστόσο, το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις και να παρουσιαστούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αναμένονται λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το πρωί στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα Δωδεκάνησα, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα αυτές οι καιρικές φαινόμενα θα επηρεάσουν τις ηπειρωτικές περιοχές.

Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί από 3 έως 4 μποφόρ, με τις ανατολικές περιοχές να αντιμετωπίζουν άνεμο έως 5 μποφόρ από βόρειες κατευθύνσεις.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, δεν αναμένεται σημαντική μεταβολή. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου και στα ηπειρωτικά τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες κυρίως το μεσημέρι προς το απόγευμα, οπότε και θα σημειωθούν βροχές και ίσως μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι προς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version