Εκλογές 2023: Αποσύρεται το «ΕΑΝ» του Κανελλόπουλου

Εκλογές 2023: Αποσύρεται το «ΕΑΝ» του Κανελλόπουλου

Το κόμμα “ΕΑΝ” του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, συνταξιούχου αρεοπαγίτη και πρόσκαιρα υποτιθέμενου αρχηγού στο κόμμα του του Ηλία Κασιδιάρη, δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Το κόμμα είχε αποκλειστεί από τον Άρειο Πάγο και ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος είχε δηλώσει ότι θα κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος, με την υποστήριξη του συνασπισμού υποψηφίων με το όνομα “Έλληνες”.

Σε συνέντευξή του στο dikastiko.gr, ο Κανελλόπουλος αναγνώρισε ότι η εκλογική παρουσία του κόμματος ήταν “μη ικανοποιητική”, καθώς συγκέντρωσε μόλις 0,26% των ψήφων. Ανέφερε επίσης ότι δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο για να προετοιμάσει σωστά το κόμμα, καθώς δεν κατάφερε να σχηματίσει συνδυασμούς σε 13 νομούς.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Η αναπότρεπτη πόλωση που θα υπάρξει μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο κατακερματισμός του πατριωτικού χώρου, καθώς και οι εγγενείς δυσκολίες του Κόμματος, υπαγορεύουν τη μη συμμετοχή του ΕΑΝ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου» και έκανε λόγο για «πετροβολισμό του με μπαράζ αρνητικών αναφορών στο διάστημα της κυοφορούμενης εκλογικής συμπόρευσης με τον Ηλία Κασιδιάρη, και στραγγαλισμό του μετά».

Exit mobile version