Καιρός: Άστατος μέχρι την Παρασκευή

Καιρός: Άστατος μέχρι την Παρασκευή

Σήμερα, Τετάρτη31.5.2023, ο καιρός στην Ελλάδα αναμένεται να είναι αρκετά μεταβλητός. Αρχικά, προβλέπονται σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στις παράκτιες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες. Στις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οι βροχές αναμένεται να επεκταθούν και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές καθώς και στην Κρήτη. Σε άλλες περιοχές της χώρας αναμένεται να επικρατήσει αρχικά ηλιοφάνεια με πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά μπορεί να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές προς βορειοανατολικές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 μποφόρ σε περισσότερες περιοχές και τοπικά 5 με 6 μποφόρ στα νότια. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, δεν αναμένεται να σημειώσει σημαντική μεταβολή, με τιμές που θα κυμανθούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 26 με 27 και στο Αιγαίο τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Για την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις σε γενικές γραμμές, με τοπικές αυξημένες νεφώσεις στο Ιόνιο, τα ανατολικά ηπειρωτικά και τη νότια νησιωτική χώρα. Πιθανότητα για τοπικές βροχές παρουσιάζεται κυρίως στο Ιόνιο, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, καθώς και τις πρωινές ώρες στις Σποράδες και την Κρήτη, με πιθανότητα και μεμονωμένων καταιγίδων. Το μεσημέρι και το απόγευμα, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, αναμένονται σποραδικοί όμβροι και κυρίως καταιγίδες στα δυτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά μπορεί να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές προς βορειοανατολικές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ στα περισσότερα μέρη και τοπικά 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, αναμένεται μικρή άνοδο, κυρίως στα νότια μέρη. Στα ηπειρωτικά αναμένεται να φτάσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά θα κυμανθεί από 25 με 27 βαθμούς και στα νησιά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αθήνα, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που θα είναι παροδικά αυξημένες την Παρασκευή. Η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να κυμαίνεται περίπου στους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπεται άστατος καιρός κυρίως την Πέμπτη και το Σάββατο. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει μέγιστες τιμές περίπου στους 24-27 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version