Μητσοτάκης: Ζητά ψήφο στη Ν.Δ. για να απενεργοποιηθεί η «νάρκη» της απλής αναλογικής

Μητσοτάκης: Ζητά ψήφο στη Ν.Δ. για να απενεργοποιηθεί η «νάρκη» της απλής αναλογικής

Στη χθεσινή ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κεντρική πλατεία της Σητείας, ζήτησε την ψήφο των πολιτών και τόνισε ότι ηττημένοι των εκλογών «ήταν αυτοί που πίστευαν ότι μπορούσαν να σας ξανακοροϊδέψουν όπως το έκαναν το 2015, τάζοντάς σας πράγματα τα οποία οι ίδιοι όχι απλά δεν υλοποίησαν, αλλά έκαναν ακριβώς τα ανάποδα. Ηττημένοι ήταν όσοι είχαν το βλέμμα τους στραμμένο στο παρελθόν και όχι στο μέλλον. Ηττημένοι ήταν όσοι έβλεπαν μία “γκρίζα”, μία “μαύρη” Ελλάδα, η οποία συγκρουόταν με την πραγματικότητα την οποία όλοι μας βιώναμε».

Όπως είπε: «Αν δεν υπήρχε η απλή αναλογική, σήμερα θα είχαμε κυβέρνηση» και τόνισε ότι θέλει «να πάμε και μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα από αυτό το οποίο πετύχαμε στις εκλογές της 21ης Μαΐου»

Τέλος, ζήτησε εγρήγορση λέγοντας: «Προσέξτε όμως, εδώ -και θέλω αυτό να το τονίσω- εγκυμονεί ένας κίνδυνος. Ποιος είναι ο κίνδυνος; Ο κίνδυνος της αριθμητικής του εκλογικού νόμου. Η χώρα σήμερα θα είχε αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εάν δεν υπήρχε η απλή αναλογική και η “νάρκη” την οποία άφησε πίσω του ο κ. Τσίπρας απλά για να κάνει τη δική μας τη ζωή πιο δύσκολη. Δεν πειράζει. Θα την απενεργοποιήσουμε τη “νάρκη” και θα έχουμε ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση, μετά την 25η Ιουνίου».

Exit mobile version