Συνέντευξη Τσίπρα στον STAR: Στόχος μας η αλλαγή των συσχετισμών

Συνέντευξη Τσίπρα στον STAR: Στόχος μας η αλλαγή των συσχετισμών

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό STAR για τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές και το αποτέλεσμα των προηγούμενων. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αφιερώσει όλες τις δυνάμεις του για να ανατρέψει τους συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί και αναφέρθηκε στη δική του απόφαση να παραμείνει επικεφαλής της προσπάθειας.

Ο Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στους στόχους και την τακτική της Νέας Δημοκρατίας, και ζήτησε από τους πολίτες να αναρωτηθούν τι θα κάνει ένας ανεξέλεγκτος Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκτίμησε ότι η ΝΔ έχει κρυφή ατζέντα και ανέφερε ότι ποτέ άλλοτε στην ελληνική δημοκρατία κανένα κόμμα δεν ζήτησε να κάνει αναθεώρηση μόνο του. Αποκάλεσε επίσης αλαζονικό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που λέει ότι θεωρεί δεδομένη την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

Συγκεκριμένα είπε πως “μπορεί να μας νίκησε αλλά είναι πολύ αλαζονικό να θεωρεί δεδομένη την ετυμηγορία του ελληνικού λαού”. Επίσης, επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ανταγωνιστεί το ΠΑΣΟΚ και ότι ο βασικός του αντίπαλος είναι ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτική του. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η μόνη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας είναι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και πως θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Τέλος, αναφέρθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, χαρακτηρίζοντας το ως “οδυνηρό για μας αποτέλεσμα, ένα σοκ” και εξέφρασε την ανάγκη να ξεπεραστεί αυτό το σοκ και να ανασυγκροτηθεί το κόμμα. Ανέφερε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξετάσει τον τρόπο που διαδόθηκε το μήνυμά του και θα αναζητήσει τρόπους για να βελτιωθεί η επικοινωνία του με τους πολίτες.

Σημείωσε παράλληλα ότι “η βασικότερη αιτία αυτού του αποτελέσματος είχε να κάνει με το τσουνάμι των τελευταίων ημερών όπου ο αντίπαλος κατάφερε να επιβάλει την ατζέντα του φόβου και της συζήτησης για το παρελθόν”. Αναγνώρισε επίσης ότι υπήρξαν αστοχίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο τρόπος που διαδόθηκε το μήνυμα του κόμματος ήταν ανεπαρκής, προκαλώντας μια εικόνα Βαβυλωνίας. Ωστόσο, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναζητήσει τις αιτίες στον λαό ή στους αντιπάλους του, αλλά θα επικεντρωθεί στον εαυτό του και στον τρόπο με τον οποίο διαδίδει το μήνυμά του. Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να ανασυγκροτηθεί, να ενισχυθεί και να προσαρμοστεί, προκειμένου να προσφέρει μια αξιόπιστη και αποτελεσματική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για την Ελλάδα. Τέλος, εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να εργαστεί με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα

Exit mobile version