Κόσοβο: Η Ρωσία στηρίζει τη Σερβία και τους Σέρβους

Κόσοβο: Η Ρωσία στηρίζει τη Σερβία και τους Σέρβους

Κατά τις δηλώσεις του ο εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, στις οποίες «σημείωσε» την «απουσία καταδίκης» της επίθεσης με drones που δέχθηκε η Μόσχα, αναφέρθηκε και στο θέμα του Κοσόβου.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα του σερβικού πληθυσμού πρέπει να προστατευθούν. «Στηρίζουμε άνευ όρων την Σερβία και τους Σέρβους», είπε. Η Μόσχα παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις ταραχές και τα επεισόδια στο Κόσοβο, πρόσθεσε.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να αποστείλει επιπλέον 700μελές στρατιωτικό σώμα στο Κόσοβο, ενώ έχει ήδη θέσει σε κατάσταση ετοιμότητας ακόμη ένα τάγμα. Περίπου 4.000 νατοϊκοί στρατιώτες έχουν ήδη εγκατασταθεί στο Κόσοβο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Σερβίας έθεσε τον σερβικό στρατό σε κατάσταση συναγερμού και διέταξε την μετακίνηση στρατιωτικών μονάδων προς το σύνορα.

Η Ρωσία, η οποία διατηρεί παραδοσιακά φιλικές σχέσεις και στενούς πολιτισμικούς και θρησκευτικούς δεσμούς με την Σερβία, επέρριψε ευθύνες προς το Κόσοβο και τις δυτικές χώρες για την κλιμάκωση της έντασης.

Exit mobile version