Τελικός Europa League: 7 στα 7 η Σεβίλλη – Τέλος το σερί Μουρίνιο

Τελικός Europa League: 7 στα 7 η Σεβίλλη - Τέλος το σερί Μουρίνιο

Η Σεβίλλη κατέκτησε το 7ο Europa League στην ιστορία της, μετά από ισάριθμες συμμετοχές σε τελικούς της διοργάνωσης. Αυτή η επιτυχία ανάγκασε τον προπονητή Ζοζέ Μουρίνιο να γευτεί την πικρή γεύση της ήττας για πρώτη φορά στην προπονητική του καριέρα σε ευρωπαϊκό τελικό. Η Σεβίλλη συνεχίζει να κυριαρχεί στη διοργάνωση και να σημειώνει εξαιρετικές επιδόσεις.

Η εντυπωσιακή Σεβίλλη, η αδιαφιλονίκητη βασίλισσα του Europa League, κατάφερε να σπάσει το αήττητο σερί του Ζοζέ Μουρίνιο στους ευρωπαϊκούς τελικούς. Μετά από 6 συνεχόμενες νίκες σε τελικούς της διοργάνωσης, η Σεβίλλη έφτασε στον 7ο τελικό της και κατάφερε να κερδίσει τη Ρόμα με 4-1 στα πέναλτι, μετά από ισοπαλία 1-1 στην κανονική διάρκεια και την παράταση. Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ αποδείχτηκαν αξίας φαβορί και δικαιώθηκαν με αυτήν την επικράτηση, ενώ η Ρόμα έδωσε τον καλύτερό της αγώνα για το δεύτερο σερί ευρωπαϊκό τρόπαιο, αλλά τελικά υπέκυψε στη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι.

Έτσι, ο Ζοζέ Μουρίνιο έχασε την ευκαιρία να γίνει ο προπονητής με τους περισσότερους κερδισμένους ευρωπαϊκούς τίτλους σε συλλογικό επίπεδο. Μετά την ήττα της Ρόμα από τη Σεβίλλη στον τελικό του Europa League, ο Μουρίνιο παραμένει με 5 ευρωπαϊκά τρόπαια σε έξι συμμετοχές σε τελικούς, μαζί με τον Τζοβάνι Τραπατόνι, που έχει επίσης 5.

Exit mobile version