Εκλογές 2023: Νέος ακροδεξιός συνδυασμός από Μπογδάνο, Εμφιετζόγλου και άλλα επτά κόμματα

Εκλογές 2023: Νέος ακροδεξιός συνδυασμός από Μπογδάνο, Εμφιετζόγλου και άλλα επτά κόμματα

Νέο ακροδεξιό κόμμα, με το το όνομα “ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ”, δημιουργήθηκε από τη σύμπραξη επτά ακροδεξιών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Η σύσταση του κόμματος προέκυψε μετά τον αποκλεισμό τους από τις προηγούμενες εκλογές.

Ο σκοπός του “ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ” είναι να εκπροσωπήσει όλες τις πατριωτικές δυνάμεις της χώρας στη νέα Βουλή και να προασπίσει εθνικά θέματα, να αναπτύξει την οικονομία, να αντιμετωπίσει τη μετανάστευση και να υποστηρίξει τη γέννηση νέων παιδιών στη χώρα.

Ο νέος εκλογικός συνδυασμός αποτελείται από 9 σχηματισμούς, μερικοί από τους οποίους δεν είχαν σημαντικά αποτελέσματα στις προηγούμενες εκλογές.

Μεταξύ των κομμάτων που απαρτίζουν τον σχηματισμό μπορεί κανείς να βρει ακροδεξιά κόμματα και πρόσωπα που εκφράζουν αρνητική στάση έναντι των εμβολίων για τον κορονοϊό. Ένας από αυτούς είναι ο γιατρός Φαίδων Βόβολης, που παρά την ιατρική του επάγγελμα έχει εκφράσει αμφισβητικές απόψεις σχετικά με τα εμβόλια. Επιπλέον, μέλη του σχηματισμού έχουν εκφράσει στήριξη προς τη Χρυσή Αυγή, όπως ο Ζώης Μπέχλης, ο οποίος είχε παραχωρήσει το βήμα του σε εκπομπή του στον χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό και είχε χαρακτηρίσει τον Λαγό “πολιτικό κρατούμενο”.

Στην ανακοίνωσή του, ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου αναφέρει ότι προσπάθησε να συνεργαστεί με την Ελληνική Λύση και τη Νίκη, αλλά η συνεργασία δεν προχώρησε καθώς ο Κυριάκος Βελόπουλος απέρριψε την πρότασή τους και δεν πρόσφερε κάποια έδρα βουλευτή στον σχηματισμό “ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ”

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εμφιετζόγλου:

«Με ιδιαίτερη τιμή, υπερηφάνεια και χαρά σας ανακοινώνω ότι συμπτύξαμε τον ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ με σκοπό να είμαστε εκπρόσωποι όλων των πατριωτικών δυνάμεων της χώρας μας στη νέα Βουλή, για να προασπίσουμε τα εθνικά μας θέματα, να αναπτύξουμε την οικονομία της χώρας, να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά μας να μη φεύγουν στο εξωτερικό, να βοηθήσουμε τις νέες μητέρες να κάνουν παιδάκια και να μη γεμίσουμε λαθρομετανάστες.

Τα κόμματα τα οποία απαρτίζουν αυτή τη στιγμή τον ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ είναι τα κάτωθι:

η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ του Προδρόμου Εμφιετζόγλου

η ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. του Κωνσταντίνου Μπογδάνου,

το ΚΙΝΗΜΑ ’21 του Ζώη Μπέχλη

οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ του Φαίδωνα Βόβολη,

το Τ.ΟΛ.ΜΑ. του Θανάση Κολυβά,

ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ του Γιάννη Μαλταμπέ

το ΕΛΚΙΣ του Δημήτρη Μπακάλη

η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ του Ηλία Μαρκόπουλου

το ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΑΔΑ του Παναγιώτη Ματζάνα.

Στις επόμενες μέρες εκτιμούμε ότι θα έρθουν και άλλα κόμματα να ενωθούν μαζί μας στην κοινή προσπάθεια. Θα με ρωτήσετε: Γιατί δεν συμμετέχει ο κ. Νάτσιος ή ο κ. Βελόπουλος; Του κ. Νάτσιου, του ζητήσαμε τρεις φορές να συνεργαστούμε αλλά το απέρριψε. Λυπούμεθα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτε. Στον κ. Βελόπουλο επίσης ζητήσαμε να συνεργαστούμε, αλλά εκείνος δεν μας προσέφερε ούτε μία έδρα δια αντιπροσώπου.

Έλληνες Πατριώτες, σας καλούμε να μας υποστηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις στον αγώνα αυτό για την Πατρίδα μας. Με τις θερμές πατριωτικές μου ευχές, για μία γερή νίκη, για το καλό μας, για το καλό των παιδιών μας, για το καλό της Πατρίδας μας.

Σας χαιρετώ με πατριωτικούς χαιρετισμούς,

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου».

Exit mobile version