ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Με ειδικό δελτίο καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προειδοποιεί για ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες που αναμένονται στις προσεχείς ώρες. Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία εξέδωσε οδηγίες προς τους πολίτες για τα καιρικά φαινόμενα που πρόκειται να λάβουν χώρα στην περιοχή τους.

Σύμφωνα με το ειδικό δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ:

Αναμένεται προσωρινή επιδείνωση του καιρού από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (02-06-2023) στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και σταδιακά στα Δωδεκάνησα, λόγω χαμηλού βαρομετρικού που κινείται νότια της Κρήτης προς την Κύπρο. Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε αρκετά διαστήματα.

Τα φαινόμενα αυτά θα ασθενήσουν από το απόγευμα της Παρασκευής (02-06-2023) και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προτρέπει τους πολίτες να λάβουν έκτακτα μέτρα προφύλαξης έναντι των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται.

Συγκεκριμένα, για τις περιοχές όπου προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες ή θυελλώδεις ανέμους, ισχύουν οι ακόλουθες οδηγίες:

Exit mobile version