Τσίπρας από την Κοκκινιά: – Επιστροφή στις ρίζες

Τσίπρας από την Κοκκινιά: - Επιστροφή στις ρίζες

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ένα φραστικό και συμβολικό μήνυμα, αναφορικά με την ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ και την επιστροφή του, ξεκινώντας από τις ρίζες του κόμματος. Στην ομιλία του στην Νίκαια ενόψει των εκλογών της 25ης Μαΐου, αποκάλεσε την περιοχή Κοκκινιά, όπως είναι η ιστορική ονομασία της.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την “πολιτική κληρονομιά” του κόμματος, αναφερόμενος στους κοινωνικούς αγώνες από το παρελθόν μέχρι σήμερα, και τίμησε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Επισήμανε επίσης ότι η Κοκκινιά αποτελεί τον τόπο από όπου επιθυμεί να προειδοποιήσει τα συμφέροντα που επιδιώκουν να τον “ξεγράψουν” και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υποχωρήσει για να επικρατήσει ο “συστημικός δικομματισμός”. Επικεντρώθηκε επίσης στην ανθεκτικότητα της λαϊκής βάσης του κόμματος.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Αλέξης Τσίπρας: “Δεν είναι τυχαίο που ξεκινάμε πάλι μαζί, από εδώ από τη Νίκαια, από την Κοκκινιά. Είναι η ιστορική έναρξη της ανασύνταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκινάμε από τις ρίζες μας, από την πολιτική μας κληρονομιά. Εδώ, όπου βρίσκονται οι ρίζες της δικαιοσύνης, της ισότητας, του αγώνα. Από εδώ, όπως και στο Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, το Πέραμα, τον Κορυδαλλό, σε αυτούς τους δρόμους που αντηχεί ακόμη το σύνθημα ‘Ο Παύλος ζει’. Εδώ είναι το σπίτι μας, η Κοκκινιά είναι ο τόπος μας.”

Στη συνέχεια, απευθύνοντας το μήνυμά του σε κέντρα εξουσίας και συμφέροντα, επεσήμανε ότι το ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποκύψει στις προσπάθειες να τον αποβάλουν και να τον αφήσουν εκτός πολιτικού παιχνιδιού. Ανακοίνωσε αποφασιστικά: “Δεν πρόκειται να τους κάνουμε το χατήρι. Δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω. Η Κοκκινιά θα ξαναγίνει κόκκινη.”

Exit mobile version