Τραγωδία στην Ινδία: Σύγκρουση τρένων με πάνω από 233 νεκρούς και τουλάχιστον 900 τραυματίες

Τραγωδία στην Ινδία: Σύγκρουση τρένων με πάνω από 233 νεκρούς και τουλάχιστον 900 τραυματίες

Τουλάχιστον 233 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 900 τραυματίστηκαν από την σύγκρουση δύο επιβατικών τρένων χθες Παρασκευή στο κρατίδιο Οντίσα της ανατολικής Ινδίας, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση.

Οι δυνάμεις διάσωσης παραμένουν στον τόπο της τραγωδίας και υπάρχουν ανησυχίες ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Οι εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας δείχνουν τις απελπισμένες προσπάθειες των ομάδων διάσωσης να εντοπίσουν επιζώντες ανάμεσα στα συντρίμμια και τα παρασυρθέντα αμαξοστοιχία.

Ένας από τους επιζώντες μοιράστηκε την εμπειρία του με δημοσιογράφους, αναφέροντας ότι κοιμόταν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης. Όταν ξύπνησε, αντιλήφθηκε ότι ήταν καταπλακωμένος από συνεπιβάτες. Με κόπο κατάφερε να βγει έξω από το βαγόνι, αν και υπέστη τραύματα στο στήθος, τον λαιμό και τα χέρια.

Περισσότερα από 200 ασθενοφόρα κινητοποιήθηκαν για τη μεταφορά των τραυματιών σε νοσοκομεία. Υπολογίζεται ότι περίπου 900 άτομα έχουν μεταφερθεί τραυματισμένα, μερικοί από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το τρένο “Κορομαντέλ Εξπρές”, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο από την Καλκούτα προς το Τσενάι, συγκρούστηκε με μια άλλη επιβατική αμαξοστοιχία, το “Χόουραχ Σουπερφάστ Εξπρές”, κοντά στο Μπαλασόρ, σύμφωνα με αξιωματούχους των σιδηροδρόμων. Το δεύτερο τρένο εκτροχιάστηκε και τα βαγόνια του εμπλέκονται με τα συντρίμμια του πρώτου, σύμφωνα με την σιδηροδρομική εταιρεία South Eastern Railway.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, εξέφρασε τη συγκίνησή του μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter, γράφοντας: “Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες που πενθούν. Ευχόμαστε στους τραυματίες να αναρρώσουν γρήγορα”.

Exit mobile version