Και άλλη ψυχολόγος “μπλεγμένη” στις ψευδείς γνωματεύσεις ασέλγειας παιδιού

Και άλλη ψυχολόγος "μπλεγμένη" στις ψευδείς γνωματεύσεις ασέλγειας παιδιού

Στη δημοσιότητα έρχονται νέες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ακόμη μια γυναίκα Ψυχολόγος – Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. – εμπλέκεται στη φάμπρικα ψευδών γνωματεύσεων ασέλγειας τέκνου εις βάρος πατέρων. Καθώς το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίγεται, ανακαλύπτονται νέα πρόσωπα που “συμβάλλουν” στο εγκληματικό αυτό φαινόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύπτει το Newsbomb.gr, εκτός της Παιδοψυχολόγου από την Αθήνα που εκδίδει τις αντίστοιχες “κατά παραγγελία” ψευδείς γνωματεύσεις, ορισμένες τελεσίδικες αθωωτικές δικαστικές αποφάσεις φανερώνουν ακόμη μια Ψυχολόγο που παρανομεί με παρόμοιο τρόπο.

Η συγκεκριμένη Ψυχολόγος, παρά το γεγονός ότι είναι Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., μπορεί και ιδιωτεύει χάρη στην ειδική άδεια αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Θα πρέπει να τονιστεί ότι ως Ψυχολόγος δεν αποτελεί το πλέον κατάλληλο επάγγελμα προκειμένου να εκδίδει γνωματεύσεις για παιδιά, καθώς δεν θεωρείται πραγματογνώμον! Στις περιπτώσεις των ανήλικων, θα έπρεπε οι γνωματεύσεις να προέρχονται από Παιδοψυχολόγους.

Παρανόμως λειτουργεί ως τεχνικός σύμβουλος

Στις παραπάνω υποθέσεις διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούνται κοινές πρακτικές με σκοπό να καταλήξουν στα χέρια της εν λόγω Ψυχολόγου, η οποία εκδίδει “γνωματεύσεις”-καρμπόν εις βάρος των πατέρων. Με τη χρήση αυτών των ψευδών γνωματεύσεων στα Δικαστήρια, ξεκινάει ένας Γολγοθάς για τον πατέρα, ο οποίος, έως την αθώωση του, έχει ήδη αποξενωθεί από τα παιδιά του.

Παρά το γεγονός ότι απαιτείται παιδοψυχιατρική εμπειρία και γνώση από Παιδοψυχίατρο για την επιμέλεια τεχνικής συμβουλής, η συγκεκριμένη Ψυχολόγος εμπλέκεται παράνομα ως τεχνικός σύμβουλος σε αυτές περιπτώσεις.

Την ξεμπρόστιασαν οι Δικαστές

Σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις του Newsbomb, οι οποίες αποκαλύπτουν αποσπάσματα από εισαγγελικές διατάξεις και νομοθετικά έγγραφα, οι Δικαστές φαίνεται να έχουν εντοπίσει το ψευδές αφήγημα που αναπαράγει η Ψυχολόγος-Αξιωματικός. Παράλληλα, κάνουν λόγο για την εμφάνιση ενός μοτίβου, κατά το οποίο η Ψυχολόγος συναντά τα παιδιά μια μέρα πριν τα δει πραγματογνώμον, με σκοπό να εμφυτεύσει και να τα διδασκαλέψει ως προς το επιθυμητό αφήγημα που θέλει να αναπαράγουν.

Συγκεκριμένα, τα έγγραφα αναφέρουν:

“Σύμφωνα δε με την ίδια έκθεση, στους παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι οποίοι επηρεάζουν την αξιοπιστία των αφηγήσεων των τέκνων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το σφοδρό συγκρουσιακό διαζύγιο σε εξέλιξη, η τάση υπερβολής και στις περιγραφές της εγκαλούσας, η συναισθηματική αποξένωση από το πατρικό περιβάλλον και την πατρική γραμμή και η παρέμβαση της ιδιώτη ψυχολόγου κ. (όνομα της Ψυχολόγου) καθώς και συνάντηση αυτής με τα τέκνα μια μέρα πριν την συνάντησή τους με τον πραγματογνώμονα”

“Η επιμονή της δε να αποσπάσει από τον ως άνω ανήλικο -δια της υποβολής-παραδοχής περί εισχώρησης της τσουτσούνας (πέους) του κατηγορούμενο στο στόμα του παιδιού ή αλλού συνιστά καταστρατήγηση των όρων και του πρωτοκόλλου διενέργειας των ως άνω συνεδριών εκ μέρους της…”

Exit mobile version