Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Λήγει σήμερα η υποβολή αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Λήγει σήμερα η υποβολή αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Διεύθυνσης Υποδοχής και Προστασίας Αιτούντων Άσυλο (ΔΥΠΑ) για την περίοδο 2023-2024 έχει ξεκινήσει και οι δικαιούχοι και οι πάροχοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις μέσω της ειδικής πλατφόρμας στο gov.gr. Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν από όλους τους δικαιούχους μέχρι σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουνίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 300.000 επιταγές με συνολικό προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν καταλύματα από το “Μητρώο Παρόχων” της ΔΥΠΑ και να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις με μικρή ιδιωτική συμμετοχή. Σε ορισμένες περιοχές, όπως Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και νομό Έβρου, επιτρέπονται έως 10 διανυκτερεύσεις χωρίς ιδιωτική συμμετοχή, ενώ σε Ιστιαία-Αιδηψό, Μαντούδι-Λίμνη-Αγ. Άννας (Β. Εύβοια) και Σάμο επιτρέπονται έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, όπως και πέρυσι. Επιπλέον, για πρώτη φορά προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15/12/2023 έως 14/01/2024) και του Πάσχα (από 26/04/2024 έως 12/05/2024). Αυτή η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Επιπλέον, στο φετινό πρόγραμμα διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων, ενώ ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες. Προβλέπεται μοριοδότηση για άτομα με αναπηρία και μονογονείς. Επιπλέον, επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια, με συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων στο 25% και των πολυτέκνων στο 20%. Για τα άτομα με αναπηρία, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια παρέχονται δωρεάν.

Στο φετινό πρόγραμμα οι κατηγορίες των δικαιούχων έχουν διευρυνθεί, με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες, καθώς προβλέπεται ιδιαίτερη μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και σε μονογονεικές οικογένειες.

Exit mobile version