Καιρός το επόμενο τριήμερο: Κανονικές θερμοκρασίες και περιορισμός της αστάθειας στα κεντρικά και βόρεια

Καιρός το επόμενο τριήμερο: Κανονικές θερμοκρασίες και περιορισμός της αστάθειας στα κεντρικά και βόρεια

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, σήμερα Τετάρτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, πυκνότερες τοπικά κατά διαστήματα. Στις ορεινές περιοχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα μπορεί να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο τοπικά μπορεί να φθάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να έχει μικρή άνοδο, φτάνοντας σε επίπεδα 26 έως 28 βαθμούς Κελσίου, με την υψηλότερη θερμοκρασία να καταγράφεται τοπικά στα ηπειρωτικά με επίπεδα 30 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Πέμπτη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, καθώς και πρόσκαιρες τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μπορεί να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι έως το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Το βράδυ αναμένεται βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο προσωρινά μπορεί να φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να έχει σημαντική μεταβολή, με τις μέγιστες τιμές να κυμαίνονται ανάμεσα στους 25 και 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά στα ηπειρωτικά μπορεί να φτάσουν τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά μέρη της χώρας, ενδέχεται να αναπτυχθούν προσωρινές νεφώσεις και να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στην κεντρική Μακεδονία, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο προσωρινά μπορεί να φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Exit mobile version