Καιρός: Έρχεται επιδείνωση από την Κυριακή

Καιρός: Έρχεται επιδείνωση από την Κυριακή

Για σήμερα, Πέμπτη 8.6.2023, προβλέπονται αραιές νεφώσεις που θα είναι πυκνότερες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, περιοχές στις οποίες πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Επίσης, υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Δεν αναμένεται ιδιαίτερη μεταβολή της θερμοκρασίας, η οποία θα φτάσει τους 26 με 29 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή, γενικά αναμένεται αίθριος καιρός. Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στην ηπειρωτική Ελλάδα, θα παρουσιαστούν προσωρινές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στην κεντρική Μακεδονία, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα δυτικά ηπειρωτικά, μπορεί να είναι περιορισμένη τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές και θα κυμαίνεται από 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα νησιά και από 28 έως 30-31 βαθμούς Κελσίου στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Το Σάββατο στη Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις που θα ενταθούν παροδικά, συνοδευόμενες από τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα αυτά αναμένεται να εξασθενήσουν το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις που ενδέχεται να είναι πιο πυκνές προσωρινά στα ηπειρωτικά κατά το μεσημέρι και το απόγευμα, εκδηλώνοντας τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα δυτικά ηπειρωτικά, μπορεί να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ενώ στα νότια πελάγη αναμένονται από δυτικές κατευθύνσεις με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές.

Την Κυριακή στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά αναμένονται λίγες νεφώσεις που θα ενταθούν παροδικά, συνοδευόμενες από τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένονται λίγες νεφώσεις, που προσωρινά θα αυξηθούν το μεσημέρι και το απόγευμα, εκδηλώνοντας τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές.

Exit mobile version