Καιρός σήμερα: Τοπικές νεφώσεις και αστάθεια τις μεσημβρινές ώρες

Καιρός σήμερα: Τοπικές νεφώσεις και αστάθεια τις μεσημβρινές ώρες

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – meteo.gr, σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 θα επικρατεί αίθριος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι εντονότερες τοπικά. Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας αναμένονται τοπικές βροχές ή ακόμη και καταιγίδες.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, στη Δυτική Μακεδονία θα κυμαίνεται από 10 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 11 έως 31-32 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 28-30 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο αναμένεται να πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με μέτριες εντάσεις, φτάνοντας έως 4 Μποφόρ. Σε ορισμένες περιοχές του Αιγαίου, οι άνεμοι μπορεί να φτάσουν έως 5 Μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένεται να επικρατήσει αίθριος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες κατευθύνσεις με μέτριες εντάσεις, περίπου 2-3 Μποφόρ, ενώ στις ανατολικές περιοχές μπορεί να φτάσουν τα 4 Μποφόρ και τοπικά 5 Μποφόρ. Προσωρινά, κατά τις μεσημβρινές ώρες, οι άνεμοι θα αλλάξουν κατεύθυνση και θα πνέουν από νότιες περιοχές. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί από 20 έως 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπεται αίθριος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν από διάφορες κατευθύνσεις με μέτριες εντάσεις, περίπου 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία προβλέπεται να κυμανθεί από 20 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version