Παραλία «βυθίζεται» στην Εύβοια μετά τον σεισμό στην Αταλάντη

Παραλία «βυθίζεται» στην Εύβοια μετά τον σεισμό στην Αταλάντη

Ο σεισμός 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αταλάντη το μεσημέρι της Πέμπτης (8/6), έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα. Οι σεισμολόγοι περιμένουν να περάσει ένα 48ωρο για να καταλήξουν στα τελικά συμπεράσματά τους σχετικά με την εξέλιξη της μετασεισμικής δραστηριότητας.

Όσον αφορά το γνωστό ρήγμα της Αταλάντης, οι ειδικοί είναι πιο σαφείς, δηλώνοντας ότι ο σεισμός δεν προήλθε από αυτό το ρήγμα και δεν υπάρχουν πιθανότητες να το ενεργοποιήσει.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, διαβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο MEGA, το πρωί της Παρασκευής (9/6), ότι ο σεισμός στην Αταλάντη δεν προήλθε από το ρήγμα της Αταλάντης, επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις των ειδικών. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην υποχώρηση ενός τμήματος της ακτής στην Αιδηψό ως ένα “περίεργο” φαινόμενο που παρουσιάστηκε μετά τον σεισμό.

Ο κ. Λέκκας εξήγησε ότι η υποχώρηση της ακτής ήταν ένα δευτερογενές φαινόμενο που συνέβη λόγω της αστάθειας και της δόνησης που προκάλεσε απόσπαση ενός τμήματος της ακτής. Ωστόσο, δήλωσε ότι δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο.

Exit mobile version