Συνέντευξη Τσίπρα στον Σκάϊ: Κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη η συρρίκνωση του ΕΣΥ και η διαλογή ασθενών

Συνέντευξη Τσίπρα στον Σκάϊ: Κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη η συρρίκνωση του ΕΣΥ και η διαλογή ασθενών

Στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και στη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι παρά την απαράδεκτη δήλωση του κ. Πνευματικού σχετικά με την διαλογή ασθενών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο κ. Μητσοτάκης δεν έδειξε να ενοχλείται και προέβη σε καμία ενέργεια για να τον αποκλείσει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, οι δηλώσεις του Πνευματικού αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις του Μητσοτάκη σχετικά με την υγεία.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε ότι κατά την διάρκεια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα κάτω από ιδιαίτερα σκληρή δημοσιονομική εποπτεία, την τριετία 2016-2019 είχαν γίνει 300 προσλήψεις μόνιμων εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ, ενώ αντίθετα, το διάστημα 2019-2023 έχουν αποχωρήσει 560 εργαζόμενοι χωρίς να έχει γίνει ούτε μια πρόσληψη. Τόνισε ακόμη πως στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, υπήρχαν 84 ασθενοφόρα, ενώ σήμερα υπάρχουν μόνο 52.

Στην Κω, όπου μια γυναίκα 63χρονών «έχασε τη ζωή σαν το σκυλί πάνω σε μια καρότσα», επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν 15 διασώστες, ενώ σήμερα, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη υπάρχουν μόνο 8. Χαρακτηριστικά είπε: «Επί των ημερών μας είχαμε δυο βάρδιες το πρωί δύο το απόγευμα, μία το βράδυ. Τώρα είναι μία το πρωί μία το απόγευμα μία το βράδυ. Αν υπάρχει άλλο περιστατικό, δεν μπορεί να πάει κάποιος να σωθεί».

Exit mobile version