Αυτοκίνητο με βαρύ οπλισμό εντοπίστηκε στο Νέο Κόσμο

Αυτοκίνητο με βαρύ οπλισμό εντοπίστηκε στο Νέο Κόσμο

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για τη μυστηριώδη υπόθεση με τον βαρύ οπλισμό που εντοπίστηκε στο κλεμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή του Νέου Κόσμου. Το αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί από τη Νίκαια τον Ιανουάριο, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και διαπιστώθηκε ότι φέρει πλαστές πινακίδες. Η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου ειδοποιήθηκε και έστειλε την ασφαλιστική εταιρεία στο σημείο.

Εκπρόσωποι της ασφαλιστικής εταιρείας μετέβηκαν στο σημείο με κλειδιά και κατά το άνοιγμα του αυτοκινήτου βρήκαν ένα οπλοστάσιο. Βρέθηκαν δύο καλάσνικοφ, τρία περίστροφα, μία χειροβομβίδα, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα και πολλά φυσίγγια. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ειδοποιήθηκαν αμέσως και το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως.

Τα όπλα που εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο θα υποβληθούν σε βαλλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενες εγκληματικές ενέργειες και να αναζητηθούν πιθανά ίχνη ή συνδέσεις με άλλες υποθέσεις. Η βαλλιστική εξέταση θα παράσχει στις αρχές πληροφορίες σχετικά με την τύπολογία των όπλων, την κατάστασή τους και εάν έχουν συνδεθεί με προηγούμενες εγκληματικές ενέργειες.

Παράλληλα, στο σημείο μεταβαίνει κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (T.E.E.M.) για να εξετάσει την πιθανότητα ύπαρξης εκρηκτικών υλών ή παγιδευμένων συσκευών μέσα στο αυτοκίνητο.

Exit mobile version