Κολομβία: Βρέθηκαν ζωντανά τα 4 παιδιά που αγνοούνταν μετά τη συντριβή αεροπλάνου και περιπλανιόντουσαν στη ζούγκλα της Κολομβίας για 40 μέρες

Κολομβία: Βρέθηκαν ζωντανά τα 4 παιδιά που αγνοούνταν μετά τη συντριβή αεροπλάνου και περιπλανιόντουσαν στη ζούγκλα της Κολομβίας για 40 μέρες

Τέσσερα παιδιά, ηλικίας 13, 9, 4 και 1 ετών, τα οποία αγνοούνταν για περίπου πέντε εβδομάδες στην πυκνή ζούγκλα της νότιας Κολομβίας, βρέθηκαν ζωντανά. Η επιχείρηση διάσωσης με την ονομασία “Ελπίδα” που εκτελούνταν από μέλη των ένοπλων δυνάμεων, της πυροσβεστικής και της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, είχε αίσιο τέλος με τον εντοπισμό και τη διάσωση των παιδιών.

Η επιτυχής κατάληξη ήρθε παρά το γεγονός ότι τις προσπάθειες διάσωσης δυσκόλεψαν ιδιαίτερα η περιπλοκότητα του εδάφους, η πυκνή βλάστηση και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Οι ενήλικοι επιβάτες του αεροσκάφους, όμως, βρέθηκαν νεκροί από τον στρατό στον τόπο της συντριβής. Ο Κολομβιανός πρόεδρος, Γουστάβο Πέτρο, επιβεβαίωσε την ευχάριστη είδηση μέσω ανάρτησής του στο Twitter, συνοδεύοντάς την με φωτογραφία από το σημείο όπου βρέθηκαν τα παιδιά, στην οποία έγραψε: «Ήταν μαζί, είναι αδύναμα, θα τα εξετάσουν γιατροί. Τα βρήκαν, αυτό με κάνει πολύ ευτυχή», και ανέφερε πως τα έβγαλαν πέρα μόνα τους μέσα στη ζούγκλα. Τα σωστικά συνεργεία είχαν βρει μισοφαγωμένα φρούτα, αυτοσχέδια καταφύγια και διάφορα είδη, ανάμεσά τους το μπιμπερό του μικρότερου παιδιού, κατά τη διάρκεια της κοπιώδους έρευνας.

Exit mobile version