Αλέξης Τσίπρας: Στο Athens Pride 2023

Αλέξης Τσίπρας: Στο Athens Pride 2023

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, παρευρέθηκε στην πλατεία Κοτζιά το Σάββατο (10/06) για τους εορτασμούς του Athens Pride 2023.

Συνοδευόμενος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπως η Έλενα Ακρίτα, ο Νίκος Φίλης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Παππάς, ο κ. Τσίπρας περιηγήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Χαιρέτισε τους εθελοντές που βρίσκονταν σε περίπτερα της εκδήλωσης και συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους που παρευρέθηκαν στην κεντρική εκδήλωση. Επίσης, το κόμμα είχε ένα περίπτερο στον χώρο της εκδήλωσης.

Ο κ. Τσίπρας δέχτηκε αγκαλιές, χειροκροτήματα και έκανε selfies με τους παρευρισκόμενους. Επιπλέον, φόρεσε μια ειδική κονκάρδα με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, το σύμβολο της LGBTQ+ κοινότητας.

Για το Athens Pride ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε την εξής ανάρτηση:

“«Μια φορά κι έναν καιρό», όπως λέει το σύνθημα του Athens Pride 2023, δεν υπήρχε τίποτα. Υπήρχε μόνο η αγάπη.

Όμως μέσα από διεκδικήσεις και αγώνες της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας άνοιξε ο δρόμος για αληθινές τομές. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστός στους διαχρονικούς αγώνες ενάντια σε κάθε αδικία στάθηκε αρωγός στις διεκδικήσεις αυτές και θεσμοθέτησε το σύμφωνο συμβίωσης και τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

Τώρα τα θέλουμε «Όλα για όλ@», όπως λέει το σύνθημα με το οποίο συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στη φετινή γιορτή. Θέλουμε -και δεσμευόμαστε για αυτό- ισότητα στον γάμο, όπως και αναγνώριση όλων των οικογενειών.

Γιατί ο κόσμος χωρά πολλούς κόσμους.

Γιατί η ζωή χωρά πολλά χρώματα.

Γιατί η Δίκαιη κοινωνία δε χωρά εξαιρέσεις.

Γιατί η αγάπη δεν έχει όρια.

#ΔίκαιηΚοινωνία #AthensPride”

Exit mobile version