Champions League: Το σήκωσε η Σίτι και έκανε το τρεμπλ

Champions League: Το σήκωσε η Σίτι και έκανε το τρεμπλ

Με ένα γκολ του Ρόντρι στο 68΄ κατάφερε η Μάντσεστερ Σίτι να επικρατήσει της Ίντερ στον μεγάλο τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη και να αποκτήσει επιτέλους τον τίτλο του πρωταθλητή της Ευρώπης.

Το τελικό 1-0 δεν ήρθε καθόλου εύκολα για την αγγλική ομάδα, καθώς οι Ιταλοί, με πολύ καλή αμυντική τακτική, είχαν τουλάχιστον δύο μεγάλες ευκαιρίες να ισοφαρίσουν μετά το γκολ του Ρόντρι.

Έτσι, η Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε ένα εντυπωσιακό “τρεμπλ” για τη φετινή σεζόν, κατακτώντας και τον τίτλο του Champions League, μετά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Αγγλίας. Αυτή ήταν η κορύφωση για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, καθώς φόρεσε το “στέμμα” που της έλειπε στην μακρά ιστορία της. Δύο χρόνια μετά την ήττα στον τελικό του Πόρτο από την Τσέλσι, η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο που έλειπε από τη συλλογή της και ο προπονητής της γιόρτασε την υψηλότερη διάκριση μετά από 7 χρόνια παρουσίας στο τιμόνι της ομάδας. Αυτή ήταν η τρίτη πολύτιμη κούπα στην καριέρα του Καταλανού τεχνικού, έχοντας προηγουμένως κατακτήσει δύο ως προπονητής της Μπαρτσελόνα το 2009 και το 2011.

Από την πλευρά της, η Ίντερ προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της και είχε τις ευκαιρίες της, αλλά τιμωρήθηκε στη μοναδική φορά που η άμυνά της έδειξε αδυναμία. Δεν κατάφερε να κλείσει τη χρονιά με ένα τρίτο τρόπαιο, μετά τις επιτυχίες στο Super Cup Ιταλίας και το Coppa Italia και έχασε την ευκαιρία να ξανανεβεί στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 2010 και να προσθέσει έναν τέταρτο τίτλο στην ιστορία της (μαζί τα Κύπελλα Πρωταθλητριών του 1964 και 1965).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Ακάνζι, Ρούμπεν Ντίας, Ακέ, Στόουνς (82΄ Γουόκερ), Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (36΄ λ.τρ. Φόντεν), Γκουντογκάν, Γκρίλις, Χάαλαντ.

ΙΝΤΕΡ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονάνα, Νταρμιάνμ (84΄ Ντ΄ Αμπρόσιο), Ατσέρμπι, Μπαστόνι (76΄ Γκόσενς), Ντάμφρις (76΄ Μπελανόβα), Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου (84΄ Μχιταριάν), Μπρόζοβιτς, ΝτιΜάρκο, Λαουτάρο Μαρτίνες, Τζέκο (57΄ Λουκάκου).

Exit mobile version