Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 12/06, αναμένεται να ενσκήψουν βροχές και τοπικές καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και στην Κρήτη και στα νησιά του Κεντρικού Ιονίου. Αυτά τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν από το μεσημέρι έως το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για την συνεχιζόμενη αστάθεια του καιρού στη χώρα μας, με τις βροχές και τις καταιγίδες να εκδηλώνονται κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, εστιάζοντας στις ηπειρωτικές περιοχές. Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι καιρικές συνθήκες και να προβλέπονται ενδεχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές.

Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο είναι:
Η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης), η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια καθώς και η ανατολική Πελοπόννησος.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Θα παρατηρηθούν μεταβαλλόμενες νεφώσεις με περιορισμένη αύξηση της έντασης τους, συνοδευόμενες από μεμονωμένες τοπικές βροχές, κυρίως κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών. Τοπικά, θα εμφανιστούν και σποραδικές ισχυρές καταιγίδες. Τα καιρικά φαινόμενα θα σταματήσουν κατά τις νυχτερινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί έως μέτριοι, με ταχύτητα περίπου 3 έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θα παρουσιαστούν τοπικές νεφώσεις, συνοδευόμενες από τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών. Κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών αναμένεται σταματήσουν τα έντονα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς έως μέτριοι, με ταχύτητα περίπου 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version