Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ήξερε για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ήξερε για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη

Ο Τσίπρας είχε λάβει επίσημη ενημέρωση για τις επεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στην περιοχή της Ροδόπης, ενώ είχε πλήρη γνώση για το γεγονός ότι το προξενείο προωθούσε τους δύο υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές τις αποκαλύψεις έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή “Καλημέρα” με τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

Η περιοχή της Θράκης, όπου ζει η μουσουλμανική μειονότητα, αντιμετωπίζει ευαίσθητες προκλήσεις και επιθυμούμε να εξασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες για τους Έλληνες μουσουλμάνους, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Επίσης, ανέφερε ότι η μουσουλμανική μειονότητα μπορεί να εργαλειοποιηθεί και σε αυτές τις εκλογές πραγματοποιήθηκαν ενέργειες που αντίκεινται στην ενσωμάτωσή της στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό.

“«Ο κ. Τσίπρας μιλησε για ΚΥΠατζίδικες πρακτικές, δεν καταλαβαίνουμε τους κινδύνους που υπάρχουν για την περιοχή;» είπε και αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου πριν από τις εκλογές και μάλιστα με την επισήμανση να μην ξαναβάλει τους δύο υποψηφίους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επέλεξε να κάνει το ακριβώς ανάποδο, όπως είπε.”

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε έκκληση προς τους κ.κ. Φερχάτ και Ζεϊμπέκ, ζητώντας από αυτούς να δηλώσουν ότι εκπροσωπούν τη μουσουλμανική και όχι την τουρκική μειονότητα. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν προβλέπει ότι αυτή η έκκληση θα γίνει δεκτή, καθώς αυτό θα προξενούσε δυσαρέσκεια στο τουρκικό προξενείο.

“Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι θα θέσει το θέμα και στον Τούρκο πρόεδρο, Ερντογάν, όποτε υπάρξει συνάντηση, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να επιτρέψει την εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία. «Η Τουρκία δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ελλάδας» τόνισε.”

Exit mobile version