Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 8χρονου από στρεπτόκοκκο στη Νάουσα

Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 8χρονου από στρεπτόκοκκο στη Νάουσα

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που ανακοινώθηκαν χθες, δείχνουν ότι ο θάνατος του 8χρονου παιδιού από τη Νάουσα Ημαθίας την περασμένη Κυριακή το βράδυ προήλθε τελικά από στρεπτόκοκκο.

Το αγοράκι είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο της Νάουσας το προηγούμενο Σάββατο με υψηλό πυρετό και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Την Κυριακή, η κατάσταση του παιδιού επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε επείγοντα στη Θεσσαλονίκη, αρχικά στο νοσοκομείο Γεννηματάς και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο, στη ΜΕΘ Παίδων. Παρά τις προσπάθειες της ιατρικής ομάδας, το παιδί δυστυχώς κατέληξε. Το παιδί υπέστη ανακοπή και παρά τις αναζωογονητικές προσπάθειες των γιατρών, άφησε την τελευταία του πνοή γύρω στις 22:00.

Με βάση τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σμυρνής, έχει δώσει εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να διερευνήσει τυχόν ιατρική αμέλεια σχετικά με τον θάνατο του 8χρονου αγοριού. Στο πλαίσιο της έρευνας, που ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας-Τριανδρίας, ερευνάται εάν υπάρχει αδίκημα ανθρωποκτονίας από αμέλεια ή έκθεση που οδήγησε στον θάνατο από αμέλεια.

Exit mobile version