Καιρός σήμερα: Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Καιρός σήμερα: Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), στη Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο, το βορειοδυτικό Αιγαίο και τα ηπειρωτικά και ορεινά τμήματα της Κρήτης, αναμένονται περιοδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τοπικά κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ειδικά στα δυτικά ηπειρωτικά, και μπορεί να σχηματιστούν ομίχλες σε κάποιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις με μέτρια ένταση, ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να έχει σημαντικές αλλαγές και θα κυμαίνεται από 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, αναμένονται λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν σταδιακά κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, συνοδευόμενες από τοπικές βροχές και απομονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με μέτρια ένταση, κυμαινόμενη από 3 μέχρι 5 μποφόρ, με προσωρινή ενίσχυση το μεσημέρι όπου μπορεί να επικρατήσουν νότιοι άνεμοι. Όσον αφορά στη θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ θα παρουσιαστούν και καταιγίδες κατά τόπους. Το βράδυ, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και η πιθανότητα βροχής θα μειωθεί. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, με ένταση 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version