Νάουσα : Ακόμη 7 παιδιά θετικά στο στρεπτόκοκκο

Νάουσα : Ακόμη 7 παιδιά θετικά στο στρεπτόκοκκο

Επτά παιδιά έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής ότι είναι θετικά στον στρεπτόκοκκο Α στη Νάουσα, με τα περισσότερα να ανήκουν στην τάξη του 7χρονου που έχασε τη ζωή του χθες, Δευτέρα 12.6.2023. Πληροφορίες από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέρουν ότι από αυτά τα παιδιά, τα τρία είναι συγγενείς του 7χρονου.

Συνολικά, έχουν υποβληθεί σε τεστ για στρεπτόκοκκο 25 παιδιά, ενώ αναμένονται ακόμη τα αποτελέσματα για τα υπόλοιπα παιδιά.

Τα παιδιά έχουν λάβει αντιβίωση και έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, καθώς τα περισσότερα δεν παρουσιάζουν συμπτώματα ενώ κάποια έχουν ελαφρά συμπτώματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Νοσοκομείο “Γεννηματάς” της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ένα 9χρονο παιδί, συγγενής του 7χρονου που μεταφέρθηκε από τη Νάουσα με ασθενοφόρο. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το παιδί είναι θετικό στον στρεπτόκοκκο, αλλά βρίσκεται καλή κατάσταση.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά, από την αρχή του έτους έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα μας από στρεπτόκοκκο Α 6 ανήλικοι.

Exit mobile version