Κομοτηνή: Δεν στέλνουν ασθενοφόρο σε υπέρβαρο ασθενή – Δεν τον δέχονται σε νοσοκομεία

Κομοτηνή: Δεν στέλνουν ασθενοφόρο σε υπέρβαρο ασθενή – Δεν τον δέχονται σε νοσοκομεία

Είναι απίστευτο, αλλά συμβαίνει στην Ελλάδα: ένας συμπολίτης μας με σοβαρά προβλήματα υγείας, που ζει στην Κομοτηνή, αντιμετωπίζει δυσκολίες στην παροχή νοσοκομειακής φροντίδας λόγω του υπερβολικού βάρους του. Ακόμη χειρότερα, όταν υπάρχει ανάγκη για μεταφορά του σε νοσοκομείο, του αρνούνται την εξυπηρέτηση με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο συγκεκριμένος ασθενής, που είναι υπέρβαρος εδώ και πολλά χρόνια, βιώνει μια απίστευτη κατάσταση. Η ιστορία του έχει κινητοποιήσει τους απλούς πολίτες και έχει προβληματίσει τις αρμόδιες αρχές. Ο 58χρονος άνδρας βρίσκεται στο κρεβάτι, εξαρτώμενος από τη σύζυγό του για κάθε ανάγκη, παλεύοντας να επιβιώσει, ενώ ταυτόχρονα βιώνει την αποτυχία του Εθνικού Συστήματος Υγείας να του παράσχει την αναγκαία υποστήριξη.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η καταγγελία αφορά την άρνηση μεταφοράς του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο στην Κομοτηνή, εξαιτίας των 360 κιλών του που δυσκολεύουν ακόμη και την ικανότητά του να φροντίζει τον εαυτό του. Είναι λογικό να αναρωτιέται κανείς τι θα συμβεί στην περίπτωση πυρκαγιάς στο σπίτι του. Ο δικηγόρος των ατόμων με αναπηρία, Ανδρέας Μπαρδάκης, μιλά για “πλήρη αδιαφορία και εγκατάλειψη της Πολιτείας” προς το άτομο αυτό.

Regenerate response

Exit mobile version