Ναυάγιο στη Πύλο: Τεράστια επιχείρηση διάσωσης μεταναστών – 59 οι νεκροί, 104 οι διασωθέντες

Ναυάγιο στη Πύλο: Τεράστια επιχείρηση διάσωσης μεταναστών - 59 οι νεκροί, 104 οι διασωθέντες

Ανυπολόγιστες διαστάσεις παίρνει το ναυάγιο που συνέβη στην περιοχή της Πύλου, σε διεθνή ύδατα, με ένα αλιευτικό πλοίο που μετέφερε παράνομους μετανάστες. Ο απολογισμός της τραγωδίας μέχρι στιγμής είναι 59 νεκροί και οι διασωθέντες σε 104, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκάφος υπήρχαν περίπου 700 άτομα.

Οι πρώτοι διασωθέντες μετανάστες έφτασαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην Καλαμάτα, μεταφερόμενοι με πολυτελή θαλαμηγό που τους πήγε στο λιμάνι της πόλης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλοίο υπήρχαν τουλάχιστον οκτώ έγκυες γυναίκες και αρκετά παιδιά.

Όπως έγινε γνωστό, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 22 διακομιδές, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαλογή από το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ) που έχει βρεθεί στο σημείο.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, μεταβαίνει άμεσα στην Καλαμάτα για να συντονίσει την επιχείρηση παροχής υγειονομικής περίθαλψης στους διασωθέντες μετανάστες από το ναυάγιο. Την περιοχή αναμένεται να επισκεφθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέβαλε την προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Πάτρα που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ.

Exit mobile version