Χάρβαρντ: Συνελήφθη ο διευθυντής του νεκροτομείου της Ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ για εμπορία οργάνων

Χάρβαρντ: Συνελήφθη ο διευθυντής του νεκροτομείου της Ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ για εμπορία οργάνων

Ο διευθυντής του νεκροτομείου της σχολής ιατρικής του Χάρβαρντ, Σέντρικ Λοτζ, κατηγορείται μαζί με τη σύζυγό του, Ντενίζ Λοτζ, και άλλα τέσσερα άτομα για εμπορία ανθρωπίνων οργάνων και λειψάνων. Η ομοσπονδιακή δικαιοσύνη της Πενσιλβάνια ανακοίνωσε τις συλλήψεις, κατηγορώντας τους για συνέργεια στην κλοπή και την παράνομη μεταφορά κλεμμένων ειδών.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Σέντρικ Λοτζ ήταν μέλος ενός εθνικού κυκλώματος που από το 2018 έως το 2022 ασχολούνταν με την αγοραπωλησία κλεμμένων ανθρώπινων λειψάνων από το Χάρβαρντ και το νεκροτομείο του Άρκανσο. Ο διευθυντής του νεκροτομείου κατηγορείται ότι έκλεβε όργανα και άλλα τμήματα πτωμάτων προτού αυτά αποτεφρωθούν, παραβιάζοντας έτσι την εμπιστευτικότητα και την ηθική του ιατρικού επαγγέλματος.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έδωσαν στη δημοσιότητα με τίτλο “Μια αποτροπιαστική προδοσία”, οι πρυτάνεις των σχολών ιατρικής του Χάρβαρντ, Τζορτζ Ντάλι και Έντουαρντ Χάντερτ, εξέφρασαν τη φρίκη τους για τα γεγονότα και ανέφεραν ότι ήταν ανατριχιαστικό να συνειδητοποιούν πως κάτι τέτοιο συνέβη στο πανεπιστήμιο που είναι αφοσιωμένο στην περίθαλψη και στην υπηρεσία των ανθρώπων. Το μήνυμά τους εξέφραζε την αποτροπιασμένη αντίδρασή τους και υποσχέθηκαν ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Exit mobile version