Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει όλη τη χώρα από σήμερα, συνοδευόμενο από έντονες βροχές. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η κακοκαιρία θα κορυφωθεί την Κυριακή. Ωστόσο, μετά την Κυριακή αναμένεται ανάκαμψη της θερμοκρασίας, καθώς ανεβαίνει ξανά. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης, με θερμοκρασίες που αγγίζουν τα 35°C και 37°C.

Σήμερα αναμένονται λίγες νεφώσεις στα δυτικά και μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, με πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί στο Ιόνιο και καταιγίδων κατά τις θερμές ώρες της ημέρας σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Στις περιοχές της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου ενδέχεται να εμφανιστούν ισχυρά φαινόμενα, συνοδευόμενα από χαλαζοπτώσεις και έντονη αστραπιαία δραστηριότητα. Σε ορισμένες περιοχές των δυτικών και κεντρικών περιοχών, η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 24 βαθμούς), 17 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 18 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 16 έως 22 βαθμούς), 18 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 32 βαθμούς στην Κρήτη, 17 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 21 έως 28 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, και μετά το μεσημέρι στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, ασθενείς, και σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους μέτριους 4-5 μποφόρ.

Exit mobile version