Φρίκη στην Κένυα: Τουλάχιστον 336 τα θύματα της αίρεσης που νήστεψαν μέχρι θανάτου

Φρίκη στην Κένυα: Τουλάχιστον 336 τα θύματα της αίρεσης που νήστεψαν μέχρι θανάτου

Η ανακάλυψη ενός ακόμα 10 πτωμάτων στο δάσος Σακαχόλα της Κένυας, ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων της αίρεσης σε 336. Τα θύματα αυτά νήστεψαν μέχρι θανάτου, εκτελώντας τις εντολές του αυτοανακηρυχθέντος “πάστορα” Πολ Νθένγκε Μακένζι, που τους προέτρεπε να το πράξουν για να συναντήσουν τον Ιησού.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κιθούρε Κιντίκι ζήτησε δημοσίως συγγνώμη για την αδράνεια των αρχών και αναγνώρισε ότι η μεγαλύτερη επαγρύπνηση θα μπορούσε να εμποδίσει αυτή την τραγωδία. Η έρευνα για την εντοπισμό των θυμάτων έχει προσωρινά ανασταλεί ενόψει της διενέργειας νεκροψίας-νεκροτομής στα πτώματα που βρέθηκαν πρόσφατα. Από τις προηγούμενες νεκροψίες, προκύπτει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πέθαναν από πείνα, ακολουθώντας τις εντολές του “πάστορα”.

Κάποια από τα θύματα, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, διαπιστώθηκε ότι στραγγαλίστηκαν ή ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου. Επίσης, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις έλειπαν όργανα και για τον λόγο αυτό οι αρχές εξετάζουν και το ενδεχόμενο να υπάρχει κύκλωμα εμπορίας ανθρώπινων οργάνων.

Exit mobile version