Καιρός: Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας

Καιρός: Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας

Το απόγευμα της Παρασκευής (16/06) παρατηρήθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, με ισχυρές βροχοπτώσεις και κεραυνούς. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, το οποίο ισχύει αυτή τη στιγμή, με τα φαινόμενα να επηρεάζουν και το κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, το Σάββατο (17/06) αναμένονται έντονα φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης προσωρινά της Αττικής), τη βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, καθώς και τα νησιά του Ιονίου τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Θα φτάσει τους 25 με 27 βαθμούς

Την Κυριακή (18/06/2023), αναμένονται φαινόμενα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, καθώς και σε τμήματα της Χαλκιδικής, της ανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων και της Εύβοιας. Οι νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες, ενώ θα υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα έντονα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Exit mobile version