Συνελήφθη παλαίμαχος ποδοσφαιριστής για απάτες με ακίνητα χιλιάδων ευρώ

Συνελήφθη παλαίμαχος ποδοσφαιριστής για απάτες με ακίνητα χιλιάδων ευρώ

Το απόγευμα της Παρασκευής (16/6) συνελήφθη ένας 55χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής στη Νέα Μάκρη, σχετικά με μια υπόθεση εικονικών αγοραπωλησιών οικοπέδων. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος είχε αγωνιστεί για πολλά χρόνια στον Πανηλειακό, είχε ήδη καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 5 ετών για απάτη και συνεργασία σε εγκληματική οργάνωση, με κέρδη άνω των 120.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς, μαζί με τους συνεργούς του, κατάρτισε πλαστά συμβολαιογραφικά έγγραφα για να πραγματοποιήσει εικονικές αγοραπωλησίες οικοπέδων υψηλής αξίας που ανήκαν σε Έλληνες κατοίκους του εξωτερικού, μερικοί από τους οποίους ήταν ακόμη και νεκροί, με σκοπό να τα εξαπατήσει και να τα ιδιοποιηθεί. Το παράνομο κέρδος από την εγκληματική δραστηριότητα υπερέβη τα 350.000 ευρώ.

Τα μέλη της συμμορίας είχαν επιχειρήσει και το 2014 να κάνουν ανάληψη 160.000 ευρώ από έναν τραπεζικό λογαριασμό που ανήκε σε δύο άτομα, τα οποία είχαν ήδη αποβιώσει. Λίγες ημέρες αργότερα, πήγαν στο ίδιο υποκατάστημα της τράπεζας και παρέλαβαν μια επιταγή αξίας 50.000 ευρώ που ήταν εκδομένη υπέρ του αποβιώσαντα προσώπου.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι δράστες είχαν συλληφθεί. Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε και κατασχέθηκε μια επιταγή αξίας 50.000 ευρώ και ένα συμβόλαιο αγοραπωλησίας ακινήτου αξίας 70.000 ευρώ, τα οποία υπήρχαν υπό υποψία ότι ήταν πλαστά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικείου Αθηνών, όπου αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, πλαστογραφία και παράβαση των νόμων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατά συναυτουργία.

Από την ΕΛ.ΑΣ. εκδόθηκε σχετικά με το θέμα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται:

«Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα στη Νέα Μάκρη, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και έπειτα από πολυήμερες αναζητήσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινής κάθειρξης -5- ετών για το αδίκημα της απάτης τετελεσμένης και σε απόπειρα κατά συρροή και κατά συναυτουργία με όφελος άνω των -120.000- ευρώ.

Ειδικότερα, ο 55χρονος από κοινού με συνεργούς κατήρτιζαν πλαστά συμβολαιογραφικά έγγραφα κατάλληλα για την επίτευξη εικονικής αγοραπωλησίας οικοπέδων μεγάλης αξίας, ιδιοκτησίας ημεδαπών κατοίκων του εξωτερικού (μερικοί εξ’ αυτών θανόντες) προκειμένου να τα ιδιοποιηθούν.

Το παράνομο όφελος από την εγκληματική δραστηριότητα υπερέβη τις -350.000- ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Exit mobile version