Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισε από την κακοκαιρία – ποτάμια οι δρόμοι

Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισε από την κακοκαιρία - ποτάμια οι δρόμοι

Μεγάλη κακοκαιρία έπληξε τη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα του Σαββάτου (17.6.2023) με έντονη βροχόπτωση, μεγάλη διάρκεια και έντονους κεραυνούς. Οι δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε ποτάμια, καθώς η βροχή ήταν καταρρακτώδης. Η κακοκαιρία επηρέασε όλη την περιοχή της Θεσσαλονίκης και το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

Πολλές περιοχές λόγω της κακοκαιρίας είχαν διακοπή ρεύματος, μεταξύ των οποίων η Τούμπα, τα Διαβατά και τα Μουδανιά. Ειδικά στις Συκιές, υπήρχε μεγάλο πρόβλημα στις κατηφόρες λόγω της μεγάλης ροής νερού. Η Πυροσβεστική υπηρεσία έλαβε εκατοντάδες κλήσεις για αντιμετώπιση προβλημάτων που προέκυψαν λόγω της κακοκαιρίας.

Με το πρώτο φως της ημέρας, διαπιστώθηκαν μεγάλες ζημιές από το ξεχείλισμα του ρέματος στην περιοχή της Πολίχνης, όπου πολλά υπόγεια και αυλές σπιτιών πλημμύρισαν. Το ξεχειλισμένο ρέμα παρέσυρε τρία αυτοκίνητα και ένα δίκυκλο, προκαλώντας περαιτέρω ζημιές και ανησυχία στην περιοχή.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Νεάπολης-Συκεών, Σάκης Λαζαρίδης, ανέφερε ότι η κατάσταση ήταν ανησυχητική και ότι η διαχείριση των ζημιών απαιτεί άμεση παρέμβαση και υποστήριξη από τις αρμόδιες αρχές. Οι κάτοικοι της περιοχής θα χρειαστούν βοήθεια για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πλημμύρα.

Exit mobile version