ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καιρός: Ήρθε το καλοκαίρι - Έφυγαν οι βροχές-Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ, το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που είχε εκδοθεί στις 15-06-2023, αναβαθμίζεται πλέον σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Συγκεκριμένα, τις επόμενες ώρες αναμένεται να επικρατήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από κεραυνούς και πιθανώς χαλαζοπτώσεις, κυρίως στην ανατολική χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, τις επόμενες ώρες αναμένονται έντονα φαινόμενα σε διάφορες περιοχές. Στην κεντρική Μακεδονία, ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας, καθώς και στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τη διάρκεια της νύχτας μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες, αναμένονται καταιγίδες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Στην Εύβοια, οι έντονες βροχές αναμένεται να διαρκέσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες. Στην Αττική, τη Βοιωτία και προσωρινά στη βορειοανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται επίσης έντονα φαινόμενα.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, το 112 ήχησε προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που αναμενόταν να επηρεάσουν την Εύβοια και τη Βορειοανατολική Αττική από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Οι πολίτες κλήθηκαν να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Exit mobile version