Η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα: Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα: Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), στα ανατολικότερα τμήματα της χώρας αναμένονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά περιοχές το μεσημέρι και το απόγευμα. Στα ορεινά μέρη ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση 3 με 5 μποφόρ, και στα νοτιοανατολικά πελάγη τοπικά μποφόρ έως και 6.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο. Στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, αναμένεται να φτάσει τους 30-31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Αιγαίο αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 27 και 29 βαθμών Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά περιοχές το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ, με μεταβλητές κατευθύνσεις. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ, που τις πρωινές ώρες μπορεί να φτάσουν τους 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version