Δολοφονία Αναστάζια στην Κω: Ασφυκτικό θάνατο δείχνουν τα ευρήματα στη νεκροψία

Δολοφονία Αναστάζια στην Κω: Ασφυκτικό θάνατο δείχνουν τα ευρήματα στη νεκροψία

Ο ιατροδικαστής που ανέλαβε την νεκροψία – νεκροτομή της 27χρονης Αναστάζιας στην Κω, είχε να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση. Κατά την εξέταση, παρατήρησε “ενδείξεις στραγγαλισμού”, παρόμοιες με αυτές που είχε παρατηρήσει όταν είχε δει για πρώτη φορά το θύμα. Αρχικά εξετάστηκε η πιθανότητα ασφυξίας μέσω πνιγμού, που υποδηλώνει πιθανή δολοφονία.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, ο ιατροδικαστής δεν εντόπισε εξανθήματα, κακώσεις ή άλλα στοιχεία που θα μπορούσαν να εξηγήσουν τον θάνατο. Ως αποτέλεσμα, κατέληξε στο συμπέρασμα του στραγγαλισμού ως πιθανή αιτία θανάτου.

Το πτώμα βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, κάτι που δυσκόλεψε την εξέταση και τον λεπτομερή έλεγχο από τον ιατροδικαστή. Παρέμεινε στο νερό για πολλές ημέρες, καθιστώντας ακόμα πιο δύσκολη την ανάκτηση δειγμάτων από διάφορα σημεία του σώματος.

“Ήταν μια δύσκολη νεκροψία. Ο θάνατος ήταν ασφυκτικός, αλλά δεν μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει αν προήλθε από ανθρώπινο χέρι ή από σχοινί”, δήλωσε ο ιατροδικαστής. Είναι ακόμα άγνωστος ο χρόνος του θανάτου της Αναστάζιας, αλλά πιθανώς να έχει δολοφονηθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη. Οι ώρες που παρήλθαν μέχρι την εύρεση του πτώματος ήταν πολλές, και ο χρόνος πάντα αποτελεί παράγοντα που δυσχεραίνει την έρευνα. Παρά τα περιορισμένα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους, οι αρχές εξακολουθούν να ερευνούν την υπόθεση και να εξετάζουν κάθε πιθανή πληροφορία για τον θάνατο της Αναστάζιας.”

Exit mobile version