Γαλλία – Ελλάδα 1-0: Ψυχωμένη και αξιοπρεπής η Εθνική στο Παρίσι, έχασε από πέναλτι του Εμπαπέ

Γαλλία - Ελλάδα 1-0: Ψυχωμένη και αξιοπρεπής η Εθνική στο Παρίσι, έχασε από πέναλτι του Εμπαπέ

Η Εθνική έπαιξε με συγκέντρωση και αποφασιστικότητα, όμως τελικά έχασε από τη Γαλλία με 1-0. Ο Εμπαπέ πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 55′ με δεύτερη εκτέλεση πέναλτι. Η Εθνική Ελλάδας αγωνιζόταν με 10 από το 69′ εξαιτίας αποβολής του Μαυροπάνου.

Η Εθνική μας έπαιξε με δύναμη και μαχητικότητα, έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, ωστόσο υπέκυψε μπροστά στην πανίσχυρη Γαλλία, η οποία και επικράτησε 1-0 για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024.

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική μας κράτησε το μηδέν, δίνοντας μεγάλη προσοχή και έμφαση στα ανασταλτικά της καθήκοντα.

Στο δεύτερο μέρος όμως η Γαλλία προηγήθηκε στο 55′, με τον Εμπαπέ να ευστοχεί σε πέναλτι τη δεύτερη φορά, καθώς στην πρώτη είχε αποκρούσει ο Βλαχοδήμος και δόθηκε επανάληψη. Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη, όταν ο Μαυροπάνος αποβλήθηκε με κόκκινη στο 69′, ωστόσο οι παίκτες της Εθνικής το πάλεψαν έως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ήταν η πρώτη ήττα της Εθνικής, όμως παραμένει στην δεύτερη θέση με έξι πόντους στο -6 από τη Γαλλία και στο +3 από Ιρλανδία και Ολλανδία, την οποία αντιμετωπίζει η Ελλάδα στις 7 Σεπτεμβρίου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΑΛΛΙΑ: Μενιάν, Κουντέ, Κονατέ, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντές, Γκριεζμάν (86′ Ενκουνκού), Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Κομάν (77′ Ντεμπελέ), Κολό Μουανί (86′ Ζιρού), Εμπαπέ.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης (66′ Φούντας), Κουρμπέλης (86′ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας (72′ Ρέτσος), Μάνταλος, Μασούρας (71′ Κουλιεράκης), Γιακουμάκης (66′ Παυλίδης).

Exit mobile version