Καιρός: Ήρθε το καλοκαίρι – Έφυγαν οι βροχές-Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Καιρός: Ήρθε το καλοκαίρι - Έφυγαν οι βροχές-Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Σήμερα, Τρίτη 20.6.2023, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις να εμφανίζονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Υπάρχει επίσης μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ορεινά της βορειοανατολικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Το πρωί, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 μποφόρ στα περισσότερα μέρη, ενώ στα νοτιοανατολικά μπορεί να φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, αναμένεται να αυξηθεί. Στα ηπειρωτικά της χώρας οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν μεταξύ 31 και 33 βαθμών Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία τοπικά μπορεί να φτάσουν τους 34 βαθμούς. Στα νησιά η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 29 και 30 βαθμών Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 μποφόρ, και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα προέρχονται από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 μποφόρ, και από το απόγευμα θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version