Αγωνία για την εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: «Μπορεί να έχει γίνει κομμάτια» λέει επιστήμονας

Αγωνία για την εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: «Μπορεί να έχει γίνει κομμάτια» λέει επιστήμονας

Κορυφώνεται η αγωνία για τους επιβάτες του βαθυσκάφους Titan, καθώς οι έρευνες για τον εντοπισμό τους παραμένουν άκαρπες και πλέον θεωρούνται πιθανά τα σενάρια που υποστηρίζουν ότι το βαθυσκάφος μπορεί να έχει διαλυθεί σε κομμάτια προς τα μέσα. Ο δρ. Ντέιβιντ Γκάλο, γνωστός ωκεανογράφος, αναφέρει ότι υπάρχει πιθανότητα να έχει συμβεί μια ενδόρρηξη (implosion) στο βαθυσκάφος, κάτι που θα είχε ολέθριες συνέπειες.

Κατά την άποψη του δρ. Γκάλο, η απώλεια επικοινωνίας μεταξύ του Titan και του σκάφους υποστήριξης μπορεί να οφείλεται σε κάποιο απρόοπτο που συνέβη κατά τη διάρκεια της καθόδου του βαθυσκάφους προς τα υπολείμματα του Τιτανικού. Υποθέτει ότι κάτι προκάλεσε απώλεια επικοινωνίας ή ισχύος στο βαθυσκάφος πριν φτάσει στο ναυάγιο. Η ενδόρρηξη σε τόσο μεγάλα βάθη, σύμφωνα με τον επιστήμονα, δεν αφήνει περιθώριο για επιβίωση.

Όπως σημείωσε: «Δυστυχώς, η καταστροφή του Titan από κάποιου είδους αστοχία υλικών δεν μπορεί παρά να είναι πλέον το Νο.1 σενάριο -όσο δυσάρεστο κι αν είναι το να το σκεφτόμαστε. Προσωπικά, δεν ξέρω κάποιον άλλον τρόπο με τον οποίον το βαθυσκάφος θα μπορούσε να έχει εξαφανιστεί τόσο γρήγορα».

Exit mobile version