Φυλακές γυναικών στην Ονδούρα: Σφαγή με 41 νεκρές κρατούμενες

Φυλακές γυναικών στην Ονδούρα: Σφαγή με 41 νεκρές κρατούμενες

Η σύγκρουση μεταξύ συμμοριών σε μια φυλακή γυναικών στην Ονδούρα είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά και να βρουν τραγικό θάνατο 41 φυλακισμένες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Επιπλέον, άλλες πέντε κρατούμενες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Η πρόεδρος της χώρας, Σιομάρα Κάστρο, εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την οδύνη της για την τραγωδία και ζήτησε λογοδοσία για τα γεγονότα, ανακοινώνοντας την λήψη δραστικών μέτρων, τοποθετώντας στη θέση του υπουργού Δημόσιας Ασφάλειας στον στρατηγό Γουστάβο Σάντσες, πρώην διευθυντή της αστυνομίας.

Η εισαγγελία πραγματοποιεί έρευνα για το περιστατικό και προσπαθεί να εντοπίσει τη συμμορία που ευθύνεται για την επίθεση. Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Ντέλμα Ορδόνιες, ανέφερε ότι τα θύματα ήταν μέλη της συμμορίας Μάρα Σαλβατρούτσα, ενώ επικρατεί η εντύπωση ότι η επίθεση διαπράχθηκε από κρατούμενες της αντίπαλης συμμορίας Μπάριο 18. Όπως ανέφερε: «Μέλη της συμμορίας εισέβαλαν σε κελί όπου κρατούνταν μέλη αντίπαλης κι έβαλαν φωτιά, δήλωσε η κυρία Ορδόνιες στον Τύπο. Ο συγκεκριμένος τομέας της φυλακής στην Ταμάρα, όπου είναι έγκλειστες περίπου 900 γυναίκες καταστράφηκε εντελώς» από την πυρκαγιά».

Exit mobile version