Titan: Νεκροί και οι πέντε σύμφωνα με την ακτοφυλακή των ΗΠΑ

Titan: Νεκροί και οι πέντε σύμφωνα με την ακτοφυλακή των ΗΠΑ

Με τραγικό τρόπο γράφηκε ο επίλογος στις έρευνες για τον εντοπισμό του  υποβρυχίου «Titan», που χάθηκε την Κυριακή κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού. Όπως επιβεβαίωσε η αμερικανική ακτοφυλακή, βρέθηκαν συντρίμμια που ανήκουν στο υποβρύχιο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τουλάχιστον πέντε διαφορετικά τμήματα του βαθυσκάφους, που εντοπίστηκαν σε μια απόσταση περίπου 500 μέτρων από το ναυάγιο του Τιτανικού, στον βυθό του βόρειου Ατλαντικού.

Ο υποναύαρχος της αμερικανικής ακτοφυλακής Τζον Μόγκερ, που είναι ο επικεφαλής των ερευνών για το Titan, μεταξύ άλλων δήλωσε: 

«Τα συντρίμμια συνάδουν με μια καταστροφική απώλεια του θαλάμου πίεσης. Μετά τη διαπίστωση αυτή ενημερώσαμε αμέσως τις οικογένειες» και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν η αμερικανική ακτοφυλακή θα μπορέσει να εντοπίσει τις σορούς των θυμάτων και συμπλήρωσε ότι η ακτοφυλακή θέλει να «εκφράσει τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των επιβαινόντων» ενώ τόνισε ότι τα υποβρύχια ρομπότ θα παραμείνουν στο σημείο για τη συλλογή πληροφοριών.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «δεν φαίνεται να υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των θορύβων που εντοπίστηκαν κατά την αποστολή έρευνας και διάσωσης και της θέσης του στο βυθό».

Exit mobile version